Sju sagolika utflykter

Det är ingen slump att filmmuseet Filmbyn Småland byggdes just här. I tallskogen mitt emellan Katthult och Bullerbyn, strax utanför Mariannelund, som blev en filmby och hjärtat för inspelningen av Emilfilmerna på 1970-talet. I utställningen kliver du rakt in i de klassiska och autentiskt återgivna filmmiljöerna och får lära dig hur det gick till att spela in film med dåtidens teknik.

Från Filmbyn Småland kan du numera också njuta av de typiskt småländska vackra omgivningarna genom Sju sagolika utflykter. Packa ryggsäcken med fika eller köp med lokalproducerade köttbullemackor från Filmbyns Restaurang Skogen. Ta med din partner, egna eller andras barn, fyrbenta vänner eller kompisgänget på en härlig vandring i de djupa småländska skogarna. Njut av utsiktsplatser som Korpberget och Stora utsikten, få en jättelik runkesten i gungning, besök den vackra Herrgårdsparken eller promenera till Norrlida, där du faktiskt kan se ända till Mariannelund!

Vackert illustrerade kartor med vägbeskrivningar finns att köpa i Filmbyns reception. Var och en av de sju sagolika utflykterna har ett uppdrag och kan, med lite fantasi, kopplas till någon av filmerna. Vandringarna är cirka 2-7  kilometer, de passar både vuxna och barn (dock ej lämpade för barnvagn).

Med utgångspunkt från Filmbyn Småland kan du också cykla i Filmlandskapet, för att se ännu fler filminspelningsplatser och ta del av de lokala berättelserna från inspelningstiden. Turerna är 12-65 kilometer, samtliga startar och slutar vid Filmbyn Småland. Boka cykel eller plats på en guidad tur på www.cyklaifilmlandskapetsmaland.se.

”Finns det troll och rövare i skogen?”, ”Hit med lite farligheter!” och ”Vi ska på utflykt, tra la la” är tre av de sju utflykter som finns.

Läs mer om om alla sju hos Filmbyn Småland.