Cykla_ Alexander Hall

Cykla i Vimmerby

Vimmerby är en pärla för dig som tycker om att se dig om från cykelsadeln. Här hittar du ett antal charmiga slingor som tar dig ut på landsbygden i våra trakter.

Tycker du om att röra på dig? Vill du upptäcka nya sidor av våra trakter? Vill du njuta lite extra av den småländska naturen? Då vill vi tipsa dig om att utforska Vimmerby på cykel. Vimmerby är nämligen en riktig pärla för dig som gillar att se dig om från cykelsadeln. 

Landskapet runt oss bjuder på småländsk karaktär där du längs våra vägar passerar skog, hagar, sjöar, slingrande grusvägar, röda hus och mycket mer. Du kommer också upptäcka att vägarna bjuder på en och annan ”uppföra”, som vi säger i Vimmerby. Landskapet är alltså delvis kuperat och här och var kommer du mötas av utmanande uppförsbackar som får svetten att lacka och mjölksyran att göra sig påmind i benmusklerna. Belöningen när du når toppen av backarna är när du istället kan rulla utför och bara njuta av farten och omgivningarna.

Vägvalen är många och i vilket väderstreck du än styr kosan kan du anpassa längden på din runda så att den passar din ambition. Vid högsäsong finns också flera möjligheter att stanna till vid något café, besöksmål, badplats eller sevärdhet som ligger utefter vägarna. Det finns med andra ord goda anledningar att utforska Vimmerby från cykeln.

Välj ditt cykeläventyr

Vill du ha lite vägledning bland Vimmerbyvägarna har Abloc och projektet Tre Tillsammans skapat ett gäng härliga turer för cykelentusiaster. Med start i Vimmerby eller Fredensborgs Herrgård utforskar ni vägar för cyklister på alla nivåer. Är grusvägar mer din melodi måste du spana in Lönneberga Gravels utmanande rutter. Oavsett om du är en erfaren gravelcyklist eller nybörjare, kan du hitta lämpliga rutter och utmaningar i Lönneberga Gravel. 

cyklar du för att få en adrenalinrush är Wimer Bike Park platsen för dig. Med sina spännande och utmanande spår lockar parken cyklisten in i en värld av fart, hopp och tekniska sektioner som garanterar en otrolig cykelupplevelse. Oavsett om du är en erfaren downhill-entusiast eller nybörjare, erbjuder Wimer Bike Park en perfekt miljö för att utveckla dina färdigheter och känna spänningen i varje kurva och varje drop. 

Vill du känna dig extra trygg på vägarna är en guidad tur med Cykla i Filmlandskapet Småland något för dig. Med lokala smaker i cykelkorgen och handvävd trasmatta på Pilencykelns pakethållaren cyklar du tillsammans med erfarna guider genom natur- och kulturlandskapet samtidigt som tar del av lokala filmhemlisar och berättelserna runt filminspelningarna.

Ingen cykel? Ingen fara, hos Motorsport hyr du både cyklar och tillbehör för några timmar eller dagar av cykeläventyr.