Cykla i Vimmerby

Vimmerby är en pärla för dig som tycker om att se dig om från cykelsadeln. Här hittar du ett antal charmiga slingor som tar dig ut på landsbygden i våra trakter.

Tycker du om att röra på dig? Vill du upptäcka nya sidor av våra trakter? Vill du njuta lite extra av den småländska naturen? Då vill vi tipsa dig om att utforska Vimmerby på cykel. Vimmerby är nämligen en riktig pärla för dig som gillar att se dig om från cykelsadeln. 

Landskapet runt oss bjuder på småländsk karaktär där du längs våra vägar passerar skog, hagar, sjöar, slingrande grusvägar, röda hus m.m. Du kommer också upptäcka att vägarna bjuder på en och annan ”uppföra”, som vi säger i Vimmerby. Landskapet är alltså delvis kuperat och här och var kommer du mötas av utmanande uppförsbackar som får svetten att lacka och mjölksyran att göra sig påmind i benmusklerna. Belöningen när du når toppen av backarna är när du istället kan rulla utför och bara njuta av farten och omgivningarna.

Vägvalen är många och i vilket väderstreck du än styr kosan kan du anpassa längden på din runda så att den passar din ambition. Vid högsäsong finns också flera möjligheter att stanna till vid något café, besöksmål, badplats eller sevärdhet som ligger utefter vägarna. Det finns med andra ord goda anledningar att utforska Vimmerby från cykeln.

Tillsammans med Sweden By Bike har vi ritat upp ett antal charmiga slingor som vi tycker är väl värda att upptäcka. På sidan hittar du en karta där vi ritat upp ett antal rundtursförslag. Du hittar även mer information om vad som finns att göra längs turförslagen. Du hittar tips på cykeluthyrare och sist men inte minst hittar du också bokningsbara cykelpaket hos två av våra hotell i Vimmerby.

Vi önskar er härlig cykling i Astrid Lindgrens Vimmerby och kom ihåg att vi finns här och hjälper dig när du har frågor om våra trakter.

Foto: Tim Eriksson

Mer av Vimmerby från cykelsadeln:

Wimer Bike Park – från en härlig flowtrack till utmanande leder från 3,3-7,7 kilometer.

Cykla i Filmlandskapet Småland – årets nyhet i cykelentusiastens närområde. Med utgång från Filmbyn Småland finns leder fyllda med filmhistoria, från en timme till en dags cykling.

Vägar i Vimmerby Kommun– cykla längs lugna landsvägar med vackra vyer, genom mysiga byar och ståtliga skogar.

Motorsport – Ingen cykel? Ingen fara, hos Motorsport hyr du både cyklar och tillbehör för några timmar eller dagar av cykeläventyr.