Alexander Hall

Smakäventyr på Vimmerbys idylliska gårds- och sommarcaféer

Med den bästa utsikten över sjön Krön hittar ni Kröngårdens mysiga café. Hela sommaren dukas det upp med pajer och kakor i massor som serveras tillsammans med gott kaffe. Varva fikan med ett dopp på den intilliggande stranden eller ta en kanottur i den vackra sjön. 

Öppet varje dag mellan klockan 12.00-20.00 fram till 20 augusti. 

I sann Bullerbyanda besöker ni Café Sörgården. Bara ett stenkast från de tre husen vi så väl känner igen serveras ostkaka, våfflor och annan fika hela sommaren. Varva godsakerna med nostalgi och besök höskullen för att hoppa i hö eller bygg grottor, precis som Lisa, Pelle och de andra Bullerbybarnen gjorde, gör ett besök vid Uggleträdet och hälsa på gårdens djur. 

 

Öppet varje dag mellan klockan 11.00-17.00 fram till 27 augusti. 

I Flohults gamla lanthandel, omgivet av skogar, blommande rabatter och surrande bin, ligger Skogens honungscafé. Fikamenyn består av bakverk, glass och honungsbuffé med världens kanske godaste honung från gårdens flitiga bin. På hyllorna finns skogens smaker att ta med hem, om man har tur även de guldmedaljerade Ljung och Lindblomshonungarna. 

 

Öppet  onsdag-söndag mellan klockan 12.00-20.00 fram till 20 augusti. 

I natursköna Djursdalas vackra radby ligger Musteriet. Med sitt äppelmusteri, inredningsbutik och restaurang är ett stopp här givet. Njut av en kopp kaffe och någon av kökets läckra godsaker i den härliga pergolan eller vid något av restaurangens mysiga bord. 

 

Öppet tisdag-torsdag och söndag 12.00-17.00, fredag och lördag 12.00-21.00 fram till 20 augusti. 

I Korka, bara en kort cykeltur utanför Vimmerby ligger en helt nyöppnad gårdsbutik mitt i den 1000 kvadratmeter stora köksträdgården. Här skördas och förädlas grönsaker och frukt samtidigt som det serveras fika och mjukglass omgivet av gårdens kaniner, ankor och höns.  


Öppet torsdag klockan 16.00-19.00, lördag 11.00-17.00 och söndag 11.00-15.00

Foto: Alexander Hall