Astrid Lindgrens Näs

Astrid Anna Emilia föddes den 14 november 1907 här på bondgården Näs. Astrid var nummer två i en syskonskara på fyra. Det var hon och hennes syskon som, tillsammans med kogubbens barn och barnen från prästgården bredvid, var Bullerbybarnen i verkligheten. Berättelsen om deras lekar har nu spritt sig över hela världen. Det var här hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

Barndomshemmet

På 1960-talet återskapade Astrid Lindgren sitt barndomshem så att det ser ut precis som när hon växte upp här. Denna miljö inspirerade henne till några av hennes mest älskade berättelser.

Hela världens Astrid Lindgren 

Här lär du känna personen, yrkesmänniskan och opinionsbildaren Astrid Lindgren. Du kan uppleva utställningen på ett bekvämt sätt med hjälp av våra audioguider som finns på ett stort antal språk. För alla barn har vi en speciell barnversion av audioguiderna på svenska, tyska och danska.

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs

Våra trädgårdar har vuxit fram ur viktiga teman i Astrid Lindgrens liv och författarskap. Trädgårdarna är en plats för kultur, lek, allvar, debatt och humor. Här kan du inspireras av Astrid Lindgrens förhållningssätt till naturen, till det kreativa skapandets glädje och kraft och till livets lek och allvar. Dessa spännande trädgårdar förändras varje år – som en saga utan slut. 

Öppettider 2021

 

Våröppet
1 maj – 23 maj
Torsdag – söndag
11.00-16.00

Sommaröppet
27 maj – 29 augusti
Dagligen
10.00-17.00

Höstöppet
2 sept – 26 sept
Torsdag – söndag
11.00-16.00