OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mer julaktiviteter

När staden pyntats och hustaken lyser vita och den årliga granen intagit sin plats på torget. Det värms glögg och bakas saffransbullar på våra caféer. Stämningsfulla konserter ljuder från kyrkan, klappar inhandlas och julbord avlöser varandra. Ja, hela december är en tid då Vimmerby förvandlas till en julig scen som tagen ur berättelsen om Kajsa Kavat. 

4/12 Tomtejympa med Friskis & Svettis

Kl. 16.00

Fira advent med tomtejympa, för barn mellan 2-6 år och vuxna tillsammans. Kom som tomte och häng med i medryckande träning med julmusik. Under passet bjuds det på fika.
Kostnad: 50 kr per barn, den vuxna som följer med tränar gratis

>> Läs mer

3-4/12 Julfika hos Skogens Honung

Kl. 11.00-17.00

Adventsmys och närproducerade julklappar! Traditionsenligt håller Skogens Honung öppet i advent, i år blir det helgerna 1a och 2a advent. Här kan du njuta av lugn mysig julstämning och fika med saffran/honungglass, mjuk pepparkaka med grädde & lingon och äta deras klassiska brödbricka. För de som fikar finna möjlighet att pyssla juldekorationer tillsammans. Du kan även köpa lokal mat och julgåvor på plats.

>> Läs mer

Julkonsert – ”Sagan om julen 

10/12 kl. 11:00 & kl. 16:00 

Trion är tillbaka med en stämningsfull och rolig julkonsert och ny julsaga! Erik Linder, Fredric Wide och Ludvig Jerner bjuder som vanligt på fantastiska julklassiker och underbar stämning. Med högklassig musikalitet och glimten i ögonen ger Trion en konsert att minnas. En julshow och en julsaga med svenska och amerikanska klassiker som Jingle Bells, Rudolf, O helga natt, Hallelujah med flera. 

Biljetter köps på Rosins Pappershandel eller här.

>> Läs mer

9-13/12 Luciafirande i kyrkorna

9/12, kl. 18.00, Frödinge Kyrka
11/12, kl. 8.00-9.00, Locknevi kyrka
11/12, kl. 16.00, Pelarne Kyrka
13/12, kl. 18.00, Vimmerby Kyrka
13/12, kl. 18.00, Storebro Sportstuga
16/12, kl. 18.00, Rumskulla kyrka

Tomtenatta

Kl. 10.00-22.00

Butikerna håller extra öppet ,långt in på kvällen. Från klockan 18.00-22.00 kan du delat i aktiviteter för stora och små. En kväll som bjuder på julstämning, turer med häst och vagn från Eriksgården, Vimmerby tidning bjuder på varm glögg, värm dig vid en sprakande eldshow och lämna din önskelista till tomten och få hans Idolkort. Under kvällen arrangeras livemusik med Dolly Dots, Linnea Andersson, Mikaela Brodd, Hanna Karlsson & Susanne Antonsson. På torget finns även några marknadsstånd med lokala aktörer.

>> Läs mer

15/12 En Stilla Jul med Anders Ekborg

Kl. 19.00

En stilla jul med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare, kommer till Vimmerby kyrka. Ett arrangemang som han skapat och som blivit en folkkär konserttradition sedan 2010. Tillsammans med musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Stefan Nilsson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Atida Stahlhammer tar Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack. 

22/12 I juletid 

Kl. 17.00

Sofia Källgren intar Vimmerby Kyrka tillsammans med Magnus Johansson, Marcos Ubeda och den lokala Storebrokören. Under kvällen bjuder på härlig julstämning. Sofia Källgren är välkänd för de flesta, hon tv-debuterade redan vid 12 års ålder, har dubbade roller i flertalet tecknade filmer och hon belönats med teaterpriset Guldmasken.  

Förköp på Rosins Pappershandel eller här. 

>> Läs mer

26-27/12 Älgsafari hos Virum Älgpark

Safaritur kl. 11.00

Upplev älgarna på nära håll i Virums vinterlandskap. Under mellandagarna kör Virum älgpark en safaritur klockan 11.00. Förboka på deras hemsidan.

>> Läs mer

Julmarknader i Vimmerby med omnejd

Njut av ett julbord