Filmbyn Småland

Hos Filmbyn Småland får du uppleva scener från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Alla vi barn i Bullerbyn och Pippi Långstrump. Kliv in i filmens värld i en magisk utställning som är skapad i Astrid Lindgrens anda. Se klassiska filmklipp och originalrekvisita från filmerna, sjung till filmmusik och prova att skapa egen film.

Flytta ut leken till Upplevelseskogen precis intill. Här träffar du Marianne Lund som tar med dig på ett AR-äventyr i skogen med mobilappen Upplevelseskogen. Parkourbana, lekstuga, konst, hinderbanor och filmkulisser under bar himmel finns också inbäddade i den småländska skogen.

Gör besöket till en heldag och fyll på med energi hos Skogen Småland. Menyn är lagad från grunden, med hjärtat i det småländska skafferiet Där större delen av råvarorna kommer ifrån. Den stora stjärnan på menyn är självklart köttbullen, i alla dess former. Den klassiska med hemkokt lingonsylt, gräddsås och pressgurka, den veganska med samma tillbehör, den nytänkande med ädelost och svampsås och såklart, köttbullemackan!

Välkommen till Filmbyn Småland!

Öppettider 2022

4 mars – 6 maj:
fredag 10:00-18:00
lördag 11:00-18:00

söndag 11:00-16:00

7 maj – 30 juni:
öppet onsdag-söndag 11.00-17.00
1 juli – 31 augusti:
öppet alla dagar 10.00-18.00


Foto: Studio Rosenfors


Foto: Emma Jansson