Foto

#sommarroadtrip2018

#sommarroadtrip2018<br />

Vimmerby, Visby och Västervik lanserar Sommarroadtrip2018

PRESSMEDDELANDE
Tre av Sveriges starkaste sommardestinationer lanserar ett gemensamt koncept för att paketera en nästan komplett resa för familjen – sommarroadtrip2018. Upplev det bästa av sommarsverige på tre dagar.

Astrid Lindgrens Vimmerby, Destination Gotland och Västervik Framåt har under våren jobbat med att ta fram det vassaste hos sina redan starka sommardestinationer, och paketerat konceptet i det gemensamma greppet sommarroadtrip2018. 

- Det känns väldigt inspirerande att lansera det här gemensamma greppet. Våra tre destinationer har så mycket sommar och familj på våra respektive destinationer, men nu när vi kör ut det kollektivt så känns det nästan oemotståndligt, om du frågar mig, säger Adam Jacobsson, försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland.

Kampanjen riktar sig i huvudsak till barnfamiljer, men vänder sig också till andra som söker spännande upplevelser och är nyfikna, på vad sommarsverige har att erbjuda. Tre destinationer, tre dagar och massor av varierat och på sina egna sätt sagolikt innehåll. Avstånden mellan de tre destinationerna är precis lagom och binds ihop av fina småländska vägar och en lagom lång färjetur. Vill man ha ut ännu mer av sin sommarroadtrip så erbjuds en ”bucketlist” där idéer för ytterligare upplevelser presenteras.

- Konceptet känns superfräscht och i tiden. Dagens turist är impulsiv, äventyrslysten och vill uppleva mycket, samtidigt som den vill ha det bekvämt och upplagt för sig. Allt detta erbjuder verkligen vår sommarroadtrip. Ett smörgåsbord det bara är att välja och vraka ifrån, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt.

Det är första året som de tre destinationerna går ihop i ett sådant här stort kollektivt grepp. Enligt dem själva så är detta bara starten av en lång destinationsrelation.

-Vi går alla tre in med ett stort engagemang och har tusen idéer och tankar på hur vi på sikt skapar en helt ny upplevelseregion, för såväl nationella som internationella besökare. I år börjar vi med en gemensam, lekfull kampanjsajt som vi sprider digitalt i södra Sverige. Nästa år hoppas vi kunna växla upp, säger Peter Göransson, turistchef i Astrid Lindgrens Vimmerby.

 

Kampanjen kan följas på www.sommarroadtrip.se och #sommarroadtrip2018.

Kontakt:

Adam Jacobsson                    
Försäljnings- och marknadschef            
adam.jacobsson@destinationgotland.se
Tel: 070 44 79 000

Peter Göransson
Turistchef, Astrid Lindgrens Vimmerby
peter@vimmerby.com
Tel: 0492 56 48 01

Niklas Lind
Marknadschef, Västervik Framåt
niklas.lind@vastervik.com
Tel: 072 300 53 47

 

 

Besök www.sommarroadtrip.se