Foto Västerviks Turistbyrå

Campingliv i Västervik

Campingliv i Västervik<br />Västerviks Turistbyrå
Örn- och sälsafari<br />Västerviks Turistbyrå
<br />Västerviks Turistbyrå
Visfestival i Västervik<br />Västerviks Turistbyrå
Sälsafari<br />Västerviks Turistbyrå

Har du hört talas om skärgårdsstaden Västervik?

Västervik är en nära granne som ligger belägen vid kusten strax öster om Vimmerby. Hit reser många för att besöka den vackra skärgården, samt för att njuta av sol, bad, shopping, Visfestivalen och andra spännande aktiviteter.

Som besökare till Vimmerby kommer du även att trivas i vår grannstad. Städerna delar många likheter men kompletterar samtidigt varandra på ett utmärkt vis. Ett besök till Västervik är ett sätt för dig och din familj att förlänga ert besök och uppleva lite mer av vårt vackra Småland.

Med bil tar du dig till Västervik på 45 minuter. Väl på plats infinner sig snabbt en känsla av sommarstad. Här finns strandpromenader, butiksgator och mysiga uteserveringar, allt med en frisk vind ifrån havet som ligger alldeles intill. I Västervik finns därmed goda förutsättningar för att kunna koppla av och ”bara vara”.

Både ortsbor och besökare tar sig gärna till Gränsö som ligger fem kilometer från stadens centrum. Ute på Gränsö finner du hotell, spaanläggning, café, badmöjligheter och en naturskön vandringsled. Redan på vägen ut mot Gränsö ligger slottets ljusstöperi vars traditioner varar än idag. Som besökare är du välkommen att följa produktionen från nära håll.

Västervik kallas som sagt för skärgårdsstaden. Anledningen är given. Skärgården finns i ögonvrån hela tiden och du kan känna dess friskhet i allt du gör. Den består av ungefär 5000 öar och skär, somliga säger till och med att den är Sveriges vackraste. Sommartid går det dagliga turer till de båda skärgårdsöarna Idö och Hasselö. Väl ute på öarna kan ni njuta av mat och dryck på restaurang med havsutsikt. Färjebiljetter köper ni på Västerviks Turistbyrå.

Precis som i Vimmerby välkomnas barnfamiljer också till Västervik, och det är ofta Lysingsbadet som lockar. Lysingsbadet är en femstjärnig anläggning alldeles intill havet med campingtomter, stugor äventyrsbad och många andra aktiviteter som får hela familjen att trivas.

Varje år under vecka 28 arrangeras ett av Västerviks mest kända evenemang, Visfestivalen. Festivalen arrangeras i Stegeholms slottsruin och är en riktig folkfest. Platsen och stämningen lockar gammal som ung, tillresta och västerviksbor för att lyssna när Sveriges främsta artister framför kända visor.

I Västervik med omnejd kan du med äventyrslust, erfaren eller nybörjare, prova på aktiviteter såsom kajakpaddling, klättring, sportfiske eller turridning. Varför inte följa med på örn- och sälsafari? Från gästhamnsbryggan tar ni er med båt en bit ut i skärgården under en dag för att spana på både gråsäl och den mäktiga havsörnen.

Det finns såklart mer att uppleva i Västervik än det vi nämnt, så varför inte besöka vår grannstad och själv se vad som erbjuds? Antingen planerar ni en dagsutflykt till Västervik, eller så passar ni på att förlänga ert besök i Vimmerby och Småland med några dagar vid kusten. Vi tror ni skulle gilla det!

Text: Vimmerby Turistbyrå

English German

Se även

Mer om Västervik

http://www.vastervik.com