Foto

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs<br />

Marknadstider

Emil i Lönneberga åkte till marknaden i Vimmerby och visade hur man handskas med kittliga hästar. Nu för tiden säljs inga djur på marknaderna i Vimmerby, däremot finns här gott om andra aktiviteter, knallar och besökare.

Torgmarknad
De sedan långt tillbaka i historien har tre traditionella torgmarknader arrangerats i Vimmerby. Marknadslördagarna lockar försäljare, hantverkare och besökare till torget tre gånger om året under Vårmarknad, Höstmarknad och Tomasmarknad. Under 2019 äger dessa marknader rum 25 maj, 12 oktober och 14 december. För den som inte kan vänta till lördagen hålls från klockan 13.00 fredagen innan marknad en loppis på de redan uppställda borden. 

Lokala marknader

Det är inte bara torgmarknader som anordnas i Vimmerby kommun, utan den marknadsintresserade har mycket att se fram emot även på den vackra landsbygden. Hembygdsparker och idrottsplatser fylls med knallar, aktiviteter och familjefester för både gammal och ung. 

Höstlovsöppet med småländsk marknad på Astrid Lindgrens Värld
19-20 oktober och 26 oktober - 4 november är det dags för Höstlovsöppet med småländsk marknad i Astrid Lindgrens Värld. Det blir underhållning av alla de slag. Bland annat blir det äkta småländskt höstmarknad med hantverk och lokala matvaror. Dessutom kan alla som vill träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken, Ronja, Rasmus på Luffen och deras vänner och familjer.

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs
Den 13, 14 och 15 december är det dags för traditionsenlig julmarknad invid Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby. Liksom tidigare år har du här chansen att uppleva en riktig gammaldags julmarknad med äkta hantverk - en härlig blandning av konst- och mathantverk med tillverkning, slöjdande, försäljning och musik.

Marknadskalender 2020:

2 maj
Torgmarknad

4 juli
Tuna Baluns

9 augusti
Locknevi marknad

10 oktober
Torgmarknad

17-18 och 24 oktober - 1 november
Höstlovsöppet med småländsk marknad på Astrid Lindgrens Värld.

11, 12 & 13 december
Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs.

19 december
Torgmarknad