Foto

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld<br />

När hösten kommer till Astrid Lindgrens Värld!

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar.

Precis som på en gammaldags marknad finns här massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från våra över 90 utvalda utställare. Många av dem säljer hantverk och mycket av det som finns är traditionellt. Här visas prov på skickligt hantverk och det mesta är lokalt producerat, inte minst maten. När magen börjar kurra finns det mycket gott att välja på. Vi lagar allt själva och försöker köpa råvaror och produkter från närområdet. Det vi serverar i våra restauranger Majkens mat och Stadsmästargården är rejäl småländsk husmanskost. Goda och vällagade rätter som köttbullar med potatismos och raggmunk med fläsk. Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde.

Under årets höstlovsöppet är allt sig likt från föregående år. Eller nja, inte riktigt allt. Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar är här med familj och vänner under hela höstlovet. Du kommer att se dem spela upp scener från sina berättelser och träffa dem på marknaden.

Och precis som vanligt kan du också träffa Pippi Långstrump i parken. Men hon kommer inte finnas på plats i Villa Villekulla som hon brukar, för där ska nämligen göras fint inför nästa säsong då berättelsen om Pippi fyller 75 år.

 

English German

Höstlovsöppet:

19-20 oktober och 26 oktober - 3 november,
klockan 10.00-17.00.

29 oktober - 1 november,
klockan 10.00-19.00

 

 

Kvällsöppet

På tisdag, onsdag, torsdag och fredag har vi kvällsöppet i parken ända fram till klockan 19.00. Uppe vid Mattisborgen spelar vi föreställningarna med Ronja Rövardotter lite senare dessa fyra dagar. Kom hit efter jobbet eller bara för att uppleva parken i höstmörkret när den är upplyst av lampor, marschaller och eldkorgar.