Foto Astrid Lindgrens Värld

<br />Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld – där sagor blir verklighet

I Vimmerby, i Småland, ligger en väldigt speciell plats. Det står ”Astrid Lindgrens Värld” på skylten vid entrén och innanför grindarna väntar en sagolik upplevelse.

 

Alla platser i parken går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser och när som helst kan du möta flera av de personer du lärt känna genom böckerna. För vad vore Junibacken utan Madicken, och hur livad skulle Mattisborgen vara utan rövarliv? I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp scener som också är hämtade från böckerna. Här kommer du som åskådare mycket nära händelserna, och ibland hamnar du också mitt i.

För ett barn är det en stor händelse att få träffa och leka med Pippi, Karlsson, Emil eller någon av de andra karaktärerna. Efter föreställningarna fortsätter det roliga då alla barn kan hoppa in och leka på den plats som alldeles nyss var en scen. Och säg den unge som inte vill se sig om i Villa Villekulla med Pippi eller åka rutschkana med självaste Karlsson på taket. 

Astrid Lindgren värnade om barnens rätt att få vara barn. Leken löper som en röd tråd genom alla hennes böcker och självklart finns den även här i Astrid Lindgrens Värld. Förutom de spännande sagomiljöerna som barnen fritt kan utforska i egen takt, har vi gott om platser som enbart är gjorda för lek. 

Ska man orka leka måste man äta. Den mat vi serverar i våra olika restauranger i parken lagar vi från råvara till färdig rätt i våra egna kök. Vi tycker att det är viktigt att laga god och nyttig mat som passar både stora och små magar. De flesta råvarorna är hämtade från trakten och menyerna har tagits fram i samarbete med en av Sveriges mest framstående kockar, Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus. Vi erbjuder allt från enklare rätter till rejäl småländsk husmanskost.

Vi har många olika boendealternativ att välja på i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld. I den nybyggda ”Den lilla staden” bor du bekvämt bland de trygga bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Husen är byggda i genuin småländsk hantverkstradition, med varierande storlek och utförande.  

Öppettider 2018

Försäsong:

9 maj – 7 juni kl. 10-17

Huvudsäsong:

8 juni - 26 augusti kl. 10-18

Septemberöppet:

V.35-38. Helgöppet, fredag till söndag kl. 10-17.

Leköppet:

måndag till torsdag kl. 10-15.

Höstlovsöppet:

27 oktober – 4 november kl. 10-17

 

Foto: Astrid Lindgrens Värld