Jobba med oss!

Sommarjobb – Turistinformatörer

Ansökan skickas till info@vimmerby.com – märk mailet med Turistinformatör

Vi söker dig som vill bli en del av vårt team på Vimmerby Turistbyrå och tillsammans sprida kunskap och information om vad Vimmerby kommun har att erbjuda under sommaren. Vi söker dig som vill vara med och ge våra besökare den bästa av service och bemötande, men också bidra till turistbyråns utveckling. Du ska vara engagerad i besökaren, positiv, service- och säljinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. God lokalkännedom är viktigt.  

Vi erbjuder en arbetsplats där du får möta mycket människor både personligt och digitalt genom olika kanaler. Du kommer även att ingå i ett roligt sommarjobbsgäng där du har möjlighet att inspirera våra besökare så att de får ut så mycket som möjligt av sin vistelse.

I arbetsuppgifterna ingår att svara på mail, telefonsamtal och chattfrågor om sevärdheter, aktiviteter, vägbeskrivningar, evenemang, mat och boende omkring Vimmerby. Du kommer också att hantera souvenirbutiken med försäljning och påfyllning av varor. Vissa dagar får ni även åka ut med vår informationscykel på olika besöksmål och evenemang.

Är du intresserad av sociala medier kan du även få publicera och hantera våra sociala medier och hemsida i samråd med vår marknadsansvarig.

Kvalifikationer:

  • Du är minst 18 år
  • God lokalkännedom om Vimmerby kommun med omnejd
  • Har god datorvana
  • Språkkunskaper: Svenska i tal och skrift samt engelska i tal och skrift

 

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av servicebranschen eller besöksnäringen
  • Har kassavana
  • Gymnasial utbildning inom turism eller media och kommunikation.
  • Språkkunskaper: Tyska i tal och skrift

 

Ansökan skickas till info@vimmerby.com – märk mailet med Turistinformatör Intervjuer sker löpande

IMG_2456

Magasin och kartor

Medlemmar och delägare

Medlemmar

Albins Järn

Ason Outdoor AB

Astrid Lindgrens Näs

Astrid Lindgrens Värld

Avite NordwayStore

Bakfickan i Vimmerby

Baks & Co

Big Bridge B&B

Björkbacken Turism

Bullerbyn

Cykla i Filmlandskapet Småland

Downstairs 

Eriksgården

Filmbyn Småland

Fredensborgs Herrgård

Gamla Skolan Kråkshult B&B

Gullringen Värdshus & Hotell

Green Fika

Guldkant Vimmerby

Handelsbanken

Hemlängtan

Hornåbergs Camping

Hotell Ronja

Hästö Naturvårdsområde

ICA Kvantum

Ingebo Hagar

Kalles Lek och Lattjo

Katthult

KustCamp Gamleby

Långsjön Camping

Länsförsäkringar Fastighetsbyrå

Länsförsäkringar i Vimmerby

Mariannelunds Karamellkokeri

Materialmännen

Motorsport AB

MX World Collection

NB i Vimmerby AB

Oxgården AB

Rosins Pappershandel

Rost & Kardemumma

Sandströms

Saxberget AB

Skogens Honung

Smalspåret Växjö-Västervik

Smålandsbyn

Starlings Arkitekt, Event & Projektledning AB 

Storebro Herrgård

Södra Vi Hembygdsförening

Tjugoettkonsulten AB

Tjustbygdens Järnvägsförening

Tuna intresseförening

Villa Vimmerby

Vimmerby Adventure

Vimmerby Bokhandel

Vimmerby Camping

Vimmerby Fastighetsklubb

Vimmerby Handel

Vimmerby Sparbank

Vimmerby Stadshotell

Vimmerby Stugby

Vimmerby Takter AB

Vimmerby Tidning

Virum Älgpark

Visans Skepp

Delägare

Albins Järn

ABC Stångåfastigheter

AB Saxberget

Astrid Lindgrens Näs

Astrid Lindgrens Värld

Björkbacken Turism AB

Carlenskogs Byggcenter AB

Emilkraften ek. för.

Fredensborgs Herrgård

Företagarna Vimmerby

G-kraft Home AB

Gullringens Bygdeförening

Hammargrens Ur & Optik AB

Lekia

Hästö Naturvårdsområde

Katthult HB

Kinda kommun

Komedianterna i Vimmerby

ICA Kvantum

Lönneberga Vandrarhem

Mindbite AB

NilsBuss AB

Oxgården i Vimmerby AB

Rosins Pappershandel AB

Roxx Communication Group AB

Sparbanksstiftelsen Vimmerby

Stiftelsen Brukskultur i Storebro

Tjust Fritid AB Kustcamp Gamleby

Vimmerby Camping AB

Vimmerby Handel

Vimmerby Kommun

Vimmerby Konstförening

Vimmerby Mässhallar/Hotell Ronja

Vimmerby Sparbank AB

Vimmerby Stadshotell AB

Vimmerby Stugby

Vimmerby Tidning

Vimmerby Västra AB

Virum Älgpark

Vimmerby Turistbyrå ekonomisk förening

Vimmerby turistbyrå ekonomisk förening drivs som ekonomisk förening och ägs idag av 40-talet delägare. Vår vardag består av att kommunicera via olika kanaler likväl som att möta besökaren på plats. En annan viktig del av vårt uppdrag är att marknadsföra Vimmerby; Regionalt, nationellt och internationellt. Vi behöver vara fler som gör mer för att locka fler som gör mer. Engagemang, samverkan och marknadsföring är viktiga ingredienser. När vi marknadsför Vimmerby så fokuserar vi på mer än en enskild plats, bransch eller verksamhet. Vi marknadsför HELA destinationen till glädje för ALLA. Genom marknadsföringen bygger vi dessutom kommunens varumärke, intresset för Vimmerby som arbetsplats, etableringsort, handelsplats och boplats.

Styrelse

Kristina Alsér, Ordförande
Jakob Käll (Vimmerby kommun)
Johan Hemmingsson (Vimmerby Fastighetsklubb)
Jocke Johansson (Astrid Lindgrens Värld)
Lena Ernberg (Fredensborgs Herrgård)


Maria Carlsson (Kalles Lek och Lattjo)
Hampus Weth Wolmeryd (Vimmerby Camping)

Jon Seberg (Virum Älgpark)
Ulrika Wall (Tuna Intresseförening)

Delägare och medlemmar

Välkommen till Vimmerby i Småland

I den charmiga staden Vimmerby i norra Småland finner du en riktig lekfull destination. Här föddes Astrid Lindgren, en av världens mest älskade barnboksförfattare. Astrid Lindgren berör människor världen över med sina böcker och det var just här, i lilla Vimmerby, som hon lade grunden till sitt fantastiska författarskap.

I fotspåren efter Astrid Lindgren finns mycket att både se och göra. Vad sägs om att uppleva sagorna på riktigt? Att besöka platsen där sagan om Astrid Lindgren en gång började? Eller att se gårdarna som blivit världsberömda genom filmerna? Ja, här finns allt detta men också mycket annat.

Astrid Lindgrens Näs

Nyfiken på Astrid Lindgren? Gör då ett besök på platsen där allting en gång började, där Astrid Lindgren växte upp. Platsen kallas för Astrid Lindgrens Näs. Här står barndomshemmet där Astrid Lindgren en gång föddes. Och här, i området runt barndomshemmet, lekte Astrid Lindgren själv som ung. De många minnena från platsen och uppväxten gav senare upphov till flera av de sagor hon kom att skriva längre fram i livet. Idag är området ett prisbelönt besöksmål som bland annat erbjuder guidade turer, aktuella utställningar, trädgårdar, butik och servering.

Astrid Lindgrens Värld

Bara några stenkast ifrån barndomshemmet ligger vår fantastiska teaterpark Astrid Lindgrens Värld. Här blir sagorna till verklighet. Här får ni vandra genom de välkända miljöerna och ni träffar Pippi, Emil, Madicken och flera av de andra karaktärerna. Dagligen spelas specialskrivna scener som alla är baserade på Astrid Lindgrens berättelser. Mellan föreställningarna finns möjligheten att själv hälsa på hemma hos karaktärerna. 

Omgivningarna

Naturen och omgivningarna runt omkring Vimmerby vore som hämtade ur sagorna… men egentligen är det väl precis tvärt om? I sagorna ges vi en levande beskrivning av naturen och landskapet omkring Vimmerby. Nåja, vi ska inte skryta för mycket men många gånger är det faktiskt dessa omgivningar som det berättas om i böckerna. Här är det nära till glittrande sjöar, lugnet och mystiken i skogarna, hagarna, ängarna, gärdesgårdarna, stenmurarna, de röda ladugårdarna och de ringlande grusvägarna. En äkta idyll av Småland helt enkelt.

Filmstaden

Nära nog alla filmer som bygger på Astrid Lindgrens böcker har haft världspremiär i Vimmerby. Många filmer har också, helt eller delvis, spelats in i staden eller dess närmaste omgivningar. Katthult i Gibberyd och Bullerbyn i Sevedstorp är sedan länge välkända filmplatser, som årligen drar stora besöksskaror. Två filmer om Lotta på Bråkmakargatan spelades in i Astrid Lindgrens Värld 1991 och 1992. I början av december 2014 var det dags för en ny världspremiär i Vimmerby, då den nya filmen ”Astrid” gick upp på biografen Grand. Det är den första spelfilmen om författarinnans liv och gärning och speglar hela hennes liv.

Vimmerby stadskärna

Vimmerby är Astrid Lindgrens uppväxtstad. Det är också här i Vimmerby som Astrid Lindgren är begravd. Här är mycket sig likt sedan Astrid Lindgren bodde här, men ändå så olikt. Gå en promenad i stadskärnan och upplev inspirationsmiljöerna. Här finns Kalle Blomkvists gränder, Emils marknadsplats, huset för Pippis karamellaffär och mycket annat du säkert känner igen.