Aktiv i Naturen - Lidhem

Välkommen till Lidhem, en grön destination för alla åldrar. Ta på dig oömma kläder och rejäla skodon. Förberedelse innanför besöket i naturen har vi redan gjort! Då behöver du bara leva ut dig i dina leker, ha roligt och trevligt. Du får en mängd sinnesintryck som inte tar energi men fyller på dit energiförråd!
Skogen omkring Lidhem är vår "playstation". Här finns lek och äventyr på riktigt. I Lidhem kan ni till exempel ta en cykeltur med en familjecykel, leka skattjakt med hjälp av en GPS (geocaching) eller testa din kondition med en tur på en kickbike.

I skogen finns en markerat naturrunda (2,5-5 km) och en motiosnrundan (3,5 km eller 5 km). Motionsrundan går förbi Gersjön var du kan bada. I skogen finns det picknick/ grill möjligheter och gott om vilda blommor, svamp och blåbär. Utanför Lanthotell Lidhem finns en skogsgolfbana, var ni kan spela golf med en klubba och fotboll.

Nära Gersjön finns en gammal massugn och i närheten av Lidhem finns det olika fornlämningar i landskapet. Omgivningarna med 5 mindre herrgårdar och Toverums bruk har en rik historia. Lär mer om Lidhem och omgivningarna i skattjakten.

I lantcafé 'de hollandsche tuin' kan ni beställa hembakat, nymålat kaffe och lunch. Mer information om caféet hittar ni under rubriken Mat & Dryck. Caféet har uteservering.

I trädgården finns en rolig och lärorikt eko-slinga, naturlekplats med kojor, flotte, gungar, sandlåda och lek. Det finns picknick bänkar och grillplats.Här finns det gott om plats för att leka, lära och koppla av.

Trädgården lämpar sig utmärkt för fest, evenemang och möte. Det känns skönt att släppa kontrollen ibland och se vad händer. Och det är precis vad vi gör. Så förvänta dig inte att komma till en prydlig trädgård med fina rabatter. Biodiversitet står i centrumet vid anläggning av trädgården. En trädgård var vi försöker att skapa en ekosystem var djur, träd och övriga växter sköter storsta delen av jobbet.

Vi har ett begränsad antal cyklar, kickbikes, golfklubbor och GPS vi hyr ut. Gärna boka de på förhand. Ring René på +46 (0)492-70100.