Midnattssolsrallyt till Vimmerby

Med glädje kan vi informera om att Midnattssolsrallyt under tre år framöver avgörs på Småländska grusvägar. Tävlingen har de senaste två åren haft Västerås som sin bas men under 2016 och tre år framåt får alltså Vimmerby med sina goda erfarenheter av motorevenemang iklä sig rollen som centralort för rallyt.

Rallyt har som tradition att flytta runt på olika orter. Flytten till Småland och Vimmerby innebär enligt arrangören att tävlingen blir mer kompakt tack vare det breda utbudet av vägar. Tävlingen väntas också bli mer utmanande än tidigare år. Detta är två fördelar som antas gynna både publik och deltagare.

I pressmeddelandet beskriver Lars Jonsson, representant för Midnattssolsrallyt och Kungliga automobilklubben sina förväntningar:

– Med Vimmerby som centralort kan vi tillföra både fräschör till tävlingen och bredda utbudet av aktiviteter för hela familjen, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt.

Arrangören tror även på Vimmerby som god arrangörsstad av flera anledningar:

– Men minst lika viktigt är att motorklubbarna i trakten är engagerade, och att det finns bra rallyvägar i närområdet, påpekar Lars Jonsson.

Tävlingen kommer att köras mellan den 29 juni och 2 juli.

För mer information, besök hemsidan för rallyt: http://www.midnattssolsrallyt.com/se/news_2016_01.html

Behöver du hjälp med boende under rallyt, vänligen kontakta Vimmerby turistbyrå för service eller läs mer om de olika boendealternativen här på sidan.

Foto till artikeln: fotogubben.se