Höstlov i Astrid Lindgrens Värld

24 oktober - 1 november är det dags för Höstlovsöppet med en äkta Höstmarknad i Astrid Lindgrens Värld. Det blir underhållning av alla de slag. Den småländska höstmarknaden bjuder på hantverk och lokala matvaror, och självklart finns det gott om aktiviteter för alla barnen.

Höstmarknaden i Astrid Lindgrens Värld är precis som på en gammaldags marknad. Här finns fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från runt 90 utvalda utställare. Det mesta är lokalt producerat, inte minst maten. Kliv in i mattälten och provsmaka allt det goda som erbjuds. Blir ni ordentligt hungriga kan ni slå er ner på någon av parkens restauranger och njuta av riktig, småländsk husmanskost.

Beskåda hantverket bakom smide, polkagrisbakning och motorsågskonst eller testa dina egna talanger i glasblåsning, drejning och smyckestillverkning. Även för barnen finns det gott om aktiviteter med boktävlingar och ponnyridning.

Dessutom träffar ni Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Rasmus på Luffen och deras vänner och familjer.

Under utvalda kvällar kan du även se och höra hela berättelsen om Ronja Rövardotter då det anordnas kvällsteater i Mattisborgen.

Läs mer om höstlovsöppet här