All you need is LÖV!

Ta med dig en vän och vandra längs en stig med inslag av kärlek. I det lilla samhället Tuna utökar man nu attraktionskraften med den nya "kärleksstigen".

I samhället Tuna i Vimmerby kommun blomstrar kreativiteten. Det senaste i raden av besöksmål i det lilla samhället är en utveckling av den befintliga lövparken. Det är ägaren Åke Hammarskjöld som har vidareutvecklat parken med en alldeles unik kärleksstig.

Här finns ett hjärterum inbäddat i grönska med en trång skålad bänk som bara passar för ett förälskat par. 

Vill man rista in sina in initialer, precis som Robin Hood och  Marian, finns det en trädstam för det. Runt stammen växer såklart kärleksört och förgätmigej .

Tittar man noga i buskarna kan man även hitta Göken…

Utöver detta finns nu även en nybyggd inte-stöta-marken-bana som fungerar både för barn och vuxna. Allt är byggt av lokala hantverkare i naturliga material som trä och sten.

Ägaren och initiativtagaren Åke ser den nya kärleksstigen och inte-stöta-marken-banan som ett kompletterande besöksmål när man redan besökt exempelvis Älgparken i Tuna eller Astrid Lindgrens Värld.

Att gå in i parken är gratis och kräver heller ingen förbokning. Parken ligger nära Tuna samhälle just efter bygdegården och hembygdskullen.

Lövparken innehåller sedan tidigare fyra stycken områden. Ett område som kallas för Körsbärsdalen, en exempelskog med variation av olika sorters lövträd, en ekskog samt en aktiv yta som skolan och hembygdsföreningen kan nyttja för olika projekt. Det är också i den aktiva ytan som inte-stöta-marken-banan har byggts.

Bäst bör tilläggas att lövparken och träden är under uppväxt så det lär dröja ett antal år innan den visar sig från sin allra praktfullaste sida.

Välkomna att titta och vandra längs nya kärleksstigen!

Om du klickar här kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet.