Musik i Kretslopp

Musik i Kretslopp är festivalen som förenar musik och miljö på Ingebo Hagar. Under en härlig kväll fylls gården med musik!
Fröet till Musik i Kretslopp såddes sommaren 2015, då Kungliga Filharmonikernas solotrumpetare Joakim Agnas och violinisten Emma de Frumerie från samma orkester besökte Ingebo Hagar under några dagar. De inspirerades av den genuina miljön och i samtal med kvinnan bakom ekobyn Ingebo Hagar, Kristina Lindelöf, föddes idén att skapa en festival som förenar och korsbefruktar kultur och miljö.

Den 16 juli 2016 föddes festivalen och rörelsen Musik i Kretslopp på Ingebo Hagar i Vimmerby. Den 15 juli kommer Musik i Kretslopp tillbaka och fyller Ingebo Hagar med musik. Minifestivalen bjuder bland annat på sommarorkester Hultsfred, Radiosymfonikerna, kungliga filharmonikerna och jazzmusiker från Stockholm. Clowner, musik- och teater för barn.

Allt överskott som Musik i Kretslopp på Ingebo Hagar ska investeras i solceller, som placeras på offentliga byggnader i Vimmerby. Avkastningen av den el som solcellerna producerar går i sin tur till Kulturskolan i Vimmerby. I förlängningen hoppas grundarna att Musik i Kretslopp att det ska leda till mer kulturengagemang i och runt Vimmerby och en renare värld.

Välkomna till Ingebo Hagar!

Tillfällen

Datum Veckodag Plats