Foto

Torgmarknad i Vimmerby<br />Nils-Erik Pettersson
Pippi Långstrump går på marknad i VImmerby i höst<br />Foto: Astrid Lindgrens Värld
Höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld<br />Foto: Astrid Lindgrens Värld
Tomten besöker julmarknaden på Astrid Lindgrens Näs<br />Astrid Lindgrens Näs
Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs<br />Foto: Astrid Lindgrens Näs
<br />Foto: Astrid Lindgrens Näs

Hösttider är marknadstider

Emil i Lönneberga åkte till marknaden i Vimmerby och visade hur man handskas med kittliga hästar. Nu för tiden säljs inga djur på marknaderna i Vimmerby även om de förekommer där ibland. Däremot finns här gott om andra aktiviteter, knallar och besökare.

Under hösten och fram till jul kan du besöka ett flertal marknader i Vimmerby:

Torgmarknad
De sedan långt tillbaka i historien traditionella marknaderna lockar nuförtiden ca 10 000 personer per marknad! Tre gånger per år anordnas torgmarknader i Vimmerby. Vårmarknad, Höstmarknad och Tomasmarknad.

Under 2017 äger dessa marknader rum 27 maj, 14 oktober och 16 december. Marknadsdagen är alltid en lördag och vid vissa tillfällen är det även förmarknad dagen innan.

Fredagen före varje marknad är det alltid fri loppis vid de uppställda marknadsborden från ca 13.00. Först till kvarn gäller och vem som helst får låna ett bord. För vidare information kontakta kultur- och fritidsförvaltningen.

Höstlovsöppet med småländsk höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld
28 oktober - 5 november är det dags för Höstlovsöppet med en äkta Höstmarknad i Astrid Lindgrens Värld. Det blir underhållning av alla de slag. Bland annat blir det äkta småländskt höstmarknad med hantverk och lokala matvaror. Det blir fyrverkeri, glasblåsning, korvstoppning och mycket annat.

Dessutom kan alla som vill träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken och Rasmus på Luffen och deras vänner och familjer.

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs
Den 15 och 16 december är det dags för traditionsenlig julmarknad invid Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby. Liksom tidigare år har du här chansen att uppleva en riktig gammeldags julmarknad med äkta hantverk - en härlig blandning av konst- och mathantverk med tillverkning, slöjdande, försäljning och musik.

Marknadskalender:

14 oktober
Torgmarknad

28 oktober - 5 november
Höstlovsöppet med småländsk höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld

15 & 16 december
Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

16 december
Julmarknad på torget i Vimmerby