Föreläsning med Jens Andersen

Torsdagen den 20 april kommer den danska författaren Jens Andersen till Astrid Lindgrens Näs för att föreläsa och berätta mer om sin nya bok "Jag har också levat". Boken är ett urval av brevväxlingen mellan Astrid Lindgren och Louise Hartung från Berlin.
Inträde för kvällen är 90 kr.
Föranmälan för att säkra sin plats görs på info@astridlindgrensnas.se
Kvällen är ett samarbete mellan Astrid Lindgren sällskapet och Astrid Lindgrens Näs.Brevväxlingen mellan Astrid Lindgren och Louise Hartung från Berlin, är en politiskt och kulturellt samtal mot fonden av efterkrigstidens Europa. Att läsa deras brev är som att sitta på kafé i 50-talets Europa och lyssna på två livliga, vetgiriga och nyfikna röster vid bordet intill.

Breven ger en fördjupad bild av den intellektuella och politiska Astrid Lindgren, en sida av den världsberömda författarinnan som inte är så väl känd. Samtidigt ger den en inblick i de två kvinnornas djupa vänskap som bestod trots det geografiska avståndet och trots Louises obesvarade förälskelse i Astrid.

Mer än 600 brev utbytte de två väninnorna från 1953 och fram till Louises död 1965. Mellan dem pågår ett ständigt samtal om vardagen, arbetslivet, drömmarna, nyttan med litteratur, vänskapens konst och inte minst kärlekens gränser.

Det är Jens Andersen, författaren till den kritikerrosade Astrid Lindgrenbiografin Denna dagen, ett liv, som, tillsammans med Jette Glargaard, har redigerat och sammanställt det fylliga urvalet av brev och skrivit förord.

Tillfällen

Datum Veckodag Plats