Astrid Lindgrens Näs

På gården Näs i Vimmerby, föddes Astrid Anna Emilia Ericsson för över 100 år sedan. Det var här som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte i snickarboa. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är här hela hennes författarskap tar sin början.
Besök Astrids barndomshem, se den stora upplevelseutställningen om hennes liv och verk, ät gott i vår restaurang och vandra i våra trädgårdar som, efter invigningen av kapitel 3 sommaren 2016, numera är kompletta och bjuder på en drygt 3 hektar stor trädgårdsupplevelse. De gröna miljöerna växer fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap som till exempel frihet, mod och kreativitet.

Astrid Lindgrens Näs öppnar för säsongen den 1 april.
Sommarens och höstens stora utställning om Lennart Hellsing Babel, babbel och bananer – Lennart Hellsings lustfyllda värld. Öppnar den 13 maj och det blir en färgrik, rytmisk och innehållsrik utställning som vänder sig både till stora och små. Alla som tycker Lennart Hellsing verkar spännande och som vill veta mer eller låta sig inspireras av hans ordvärld är välkomna. Delar av utställning handlar om Lennart Hellsing som författare och banbrytande opinionsbildare. Andra delar bjuder in till lek, spel, sång och dans och utomhus bygger vi ett odlingsland med grönsaker inspirerade av Hellsings verser.

De gröna miljöerna växer fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap. I trädgårdarna kommer man också att möta Astrids liv och verk på platser som varit speciellt betydelsefulla. I detta område byggs det vidare på viktiga Astrid Lindgren-teman. Frihet, mod och kreativitet är de ämnen som ska beröras under denna period.

Bilder