Åbro Bryggeri

Välkomna på visning av Åbro Bryggeri. Åbro Bryggeri i Vimmerby erbjuder provning av både öl, cider, läsk och vatten. I samarbete med restaurang Brygghuset kan ni kombinera god och vällagad mat med olika drycker.
Åbro Bryggeri är Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste. Sedan 1856 har Åbro Bryggeri bryggt öl med vatten från en och samma källa i småländska Vimmerby. Vi brygger ett flertal ölsorter såsom Åbro Original, premiumserien Bryggmästarens, Småland m.fl.

Som ett led i vårt intresse för att brygga eget öl pågår nu byggnationen av ett mikrobryggeri som ska stå klart till årsskiftet. I direkt anslutning till mikrobryggeriet byggs även ett nytt besökscentrum, med möjlighet till guidning och provsmakning.

Även om det är under arbete så erbjuder vi redan nu visningar och provsmakning i vår ölhall som ligger vid bryggeriet. Här kan ni fördjupa era kunskaper om öl och även prova vårt sortiment.

Till och med 18 augusti har vi både drop-in på guidade turer, öppet alla dagar 11-19.
Vardagar dagtid, Vuxen 60 kronor/Barn upp till 12 år, 40 kronor.

Efter 18 augusti görs gruppbokningar av guidningar hos Maria Wester, maria.wester@abro.se eller 0492 165 19.

Det finns också en pub och restaurang - Brygghuset. Här hittar du mat och dryck som passar för både barn och vuxna. Restaurang Brygghuset erbjuder maltdrycker från hela världen och serverar cirka 80 olika öl och kanske lika mången whisky. Välkomna att göra ett besök på Åbro Bryggeri!

Mer information på: www.abro.se